vineri, 27 august 2010

Vorbim de Jocuri sau eJocuri

In mediul virtual al internetului uneori apar termeni noi. Asa cum am vazut transformari din mail in email sau comert - ecomert asa se intampla si cu jocurile. Tot mai des observ folosirea denumirii de eJocuri in locul denumirii obisnuie de Jocuri si cateodata eGames in loc de Games, deci nu putem concluziona ca ar fi un fenoment care se intampla doar in Romania. Inca un exemplu este aici ejocurigratis.
Poate ar fi trebuit sa pun in titlu eReview, eNoutati, eInformatii pentru a fi inteles mai bine. Desi de principiu nu ma deranjeaza lucrurile noi, cateodata sunt mai conservator, mai ales cu lucrurile care nu necesita o schimbare. Nu pot a nu ma gandesc ca denumirile care incep cu E sunt aproape inutile cu cateva exceptii.
Sa ma explic/. Esti in fata calculatorului si vrei sa trimiti un mail, e de la sine inteles ca vei trimite o scrisoare electronica, in sertarasul denumit dvd nu sta ascuns nici un instrument de scris. Cand cauti eJocuri e clar ca esti in cautarea unui site cu Jocuri online sau cu informatii despre jocuri. Deja faptul ca stai in fata unui calculator conectat la internet ar trebui sa-ti puna prefixul E la toate activitatile pe care le faci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu